Mercal Community Maternity Hospital

Mercal Healthcare wil in Bungoma County een ziekenhuis bouwen voor moeder en kind met een capaciteit van 15 bedden. Daarmee kunnen meer bevallingen plaatsvinden onder professionele begeleiding en daalt het sterftecijfer van moeders en kinderen tijdens of vlak na de zwangerschap.

In Kenia sterven 362 op de 100.000 vrouwen tijdens de bevalling. 22 van de 1000 baby’s overleeft de bevalling niet. Dit cijfer ligt hoger op het platteland. In Kenia krijgt naar schatting 61% van de vrouwen professionele hulp bij de bevalling. In Bungoma County ligt dit op slechts 41%. Jaarlijks bevallen hier ca. 40.000 vrouwen buiten het bereik van een gezondheidsfaciliteit. Vermindering van zowel maternale als neonatale sterfte kan worden bereikt door betere zorg voor zwangere vrouwen, verbetering van de sociale en economische omstandigheden en door goed uitgeruste klinieken met bekwaam personeel te realiseren.

Voor het bouwen en de inrichting van het ziekenhuis is 250.000 euro nodig.  Neem contact met ons op voor de ondersteuning van dit project!

Donaties zijn welkom op bankrekening NL97INGB0007727331 St. KeniaHealth Nederland

Wilt u liever anoniem doneren? Dat kan via geef.nl.